A Can Manent, cada curs serà una festa!

banderoles

El curs ja ha acabat, però diverses comissions segueixen treballant: la comissió casal d’estiu vetllant per tal que tot surti bé, la comissió de menjador treballant amb l’escola i Casolem sobre el Pla d’emergència, … i la comissió de festes per tal de portar endavant la proposta de millora de festes de l’escola, que aquí us presentem perquè hi pugueu anar reflexionant durant l’estiu:

Durant aquest curs hem estat reflexionant sobre la manera d’organitzar les festes de l’escola: Benvinguda, Castanyada, Nadal, Carnestoltes, Sant Jordi i Fi de curs.

El model actual és que la comissió de festes de l’AFA organitza totes les festes. Això suposa per una banda molt de desgast en un grup reduït de persones, i per altra banda poca assistència o implicació perquè la gent no sent gaire seves les festes.

El model que proposem és encomanar cada festa a les famílies d’un curs determinat (com ja s’està fent actualment amb la festa de benvinguda):

famílies de P4: Festa de benvinguda (amb ritual de benvinguda a les noves famílies de l’escola)

famílies de P5: Festa de la castanyada

famílies de 2n: Festa de Nadal

famílies de 6è: Festa de Sant Jordi (poden aprofitar per vendre cosetes)

famílies de 5è: Festa de final de curs (amb ritual de comiat als de 6è)

La comissió de festes seguirà existint per donar informació i suport als organitzadors i està elaborant uns documents on quedi ben explicat tot el que cal per organitzar la festa. Això no treu que hi pugui haver cursos que tinguin ganes de fer-la completament diferent (i això pot portar molta més riquesa i entusiasme a les festes!)

La festa de Carnestoltes i la Festa de les Escoles que són més complicades les seguirà organitzant una comissió específica per aquestes festes.

Evidentment si hi ha un curs que decideix que no vol/pot assumir la festa que se li encomana no passa res, caldria comunicar-ho amb antel·lació suficient per tal de buscar organitzadors alternatius o decidir que una festa no es fa si no hi ha suficients energies per fer-la gaudint-ne.

Hem vist que és un model que funciona molt bé en altres escoles semblants a la nostra, i que la festa de benvinguda que organitzen cada any els de P4 (el ja tradicional concurs de paelles) és una de les que té més caliu i participació, i per això un cop engegat pensem que pot funcionar molt bé, però per a iniciar-ho i, sobretot el primer any, necessitarem creure-hi i posar-hi una mica de comprensió si no tot surt perfecte… ens hi ajudareu?

Us demanaríem que hi penseu i que si teniu alguna objecció, suggeriment, etc. ens els feu arribar per mail per poder-lo tenir en compte a l’assemblea d’inici de curs.

Podeu fer-ho a les adreces: defesta.canmanent@gmail.com; bocaorella.canmanent@gmail.com

Comissió de Festes & Comissió Bocaorella & Junta de l’AFA

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s